Evenementenkalender

Open clubkampioenschappen.
Zaterdag 06 Juli 2024, 10:00am - 05:00pm

Daar komen ze weer!

De clubkampioenschappen met barbecue. Iedereen die erbij was afgelopen jaar weet vast nog wel wat een feest dat was. Een prachtige dag die natuurlijk draaide om prestaties, maar vooral om plezier en gezelligheid. Jong of oud, ervaren of rookie, de wedstrijden zijn voor iedereen. We maken er een leuke dag van met hier en daar een leuke uitdaging en een creatieve puntentelling. We doen verschillende wedstrijden en hebben prijzen in veel categorieën en natuurlijk een (nieuwe??) clubkampioen.

Barbecue

Na de prijsuitreiking willen we de dag afsluiten met zo’n fantastische barbecue - waar onze club bekend om staat - op ons mooie terras. Deelnemen aan de wedstrijden kost niks, maar jullie begrijpen dat we voor de barbecue toch wel een klein bedrag moeten vragen: 15 euro voor niet-leden en 10 euro voor leden. Dit kan ter plekke worden gepind.

Onderdelen clubkampioenschap:

We varen 4 soorten wedstrijden:

  1. De vipercup
  2.  De slalomcup
  3.  De supersupcup
  4. De kijkmijnoucup

De vipercup: Genoemd naar onze lesboards, de VIPERS. Dit zijn wedstrijden voor surfboards met een zwaard, want we varen hier ook een upwindse koers. Dus je moet opkruisen naar een boei die tegen de wind in ligt en ook weer terug voor de wind natuurlijk. Iedereen met een basiscursus heeft dat geleerd, dus geen probleem. Natuurlijk gebruiken we hiervoor de VIPERS van de club, maar je mag ook met je eigen zwaardboard meedoen: Longboard, raceboard, rondbodem of een tandem. Als er maar een zwaard (of middenvin) onder zit. Er zit een groot verschil tussen deze materialen en daarom varen we in de volgende klassen

  • tot 280 cm lengte (VIPER ed)
  • langer dan 280 cm
  • tandems

De slalomcup: We gaan slalom varen zonder zwaard (mag ook met zwaard, maar dat gaat niet zo snel…..). We maken 8-tjes op halve wind. Natuurlijk leuk als er geplaneerd kan worden, maar het kan ook als het minder hard waait. Ook hier varen we in de hierboven genoemde klassen; VIPER, longboard en tandem en natuurlijk slalom/freerideboards. Wil je foilen, dat mag ook natuurlijk. Kan je mooi oefenen voor de foilkampioenschappen op 21 september.

De supersupcup: Dit is een teamwedstrijd op onze oranje monstrosup. Je kan je inschrijven als team van minimaal 6 en maximaal 8 personen en probeert met je team de beste tijd neer te zetten op een eenvoudig parcours. Niet alleen de tijd, maar ook de aankleding, originaliteit, samenstelling en de manier van finishen leveren punten op. Als je niet zelf een team op de been kan krijgen, maar wel mee wil doen, geeft je dan op voor een random team wat de organisatie dan samenstelt.

De kijkmijnoucup: Een echte freestylewedstrijd voor jong en oud, beginner, gevorderde en expert. Ken jij een truc op de surfplank, kan jij achteruit varen, springen, met je zeil achterstevoren, superkort gijpen, rondjes draaien met je zeil, een helitack, zittend surfen, een 360, backwind of een triple airjibe ……… maakt niet uit, laat maar zien aan onze deskundige jury die alles van passende punten zal voorzien. En vergeet het applaus van het publiek op de kant niet! Volgens mij zijn dit genoeg ingrediënten voor een fantastische dag voor iedereen.

We beginnen rond 10 uur en de prijsuitreikingen worden om 17:00 uur verwacht. De windverwachting is nu nog niet spetterend, maar dat wordt vast nog beter.

Locatie WSCR surfclub