Windsurfen voor de jeugd

Basisschoolkinderen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen via de BRAVO kennis maken met het windsurfen. Daarnaast wordt er elk jaar een speciale basiscursus voor de jeugd gepland. Kinderen kunnen ook leren windsurfen met onze reguliere basiscursus.

Jeugdleden die de basisbeginselen van het windsurfen beheersen kunnen lid worden van het Windsurfing Team Reeuwijk.

Algemene info over Windsurfing Team Reeuwijk

Het Windsurfing Team Reeuwijk is de jeugdafdeling van WSCR.  Afgelopen jaar waren de leden hiervan tussen de 9 en 16 jaar. Er is nog geen maximumleeftijd en ook geen harde minimumleeftijd. Om lid te worden van het Windsurfing Team moet je al wel zelfstandig kunnen windsurfen. Dus zelf opstappen, wegvaren, draaien (gijpen en overstag) en weer terugkomen met alle windrichtingen. Met het oog op de beperkte tijd van de trainingen, kunnen we boten gebruiken om op tijd terug te komen. Naast trainingen organiseren we wedstrijden, spelletjesavonden, clubslapen, surfen op een andere locatie en wat we leuk vinden.

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie bestaat uit Carola Koot, Mirjam Rademaker, Kitty Valk, Arie Verkley en Albert Prins.

Appgroep en communicatie

De leden van het Windsurfing Team hebben een eigen appgroep om met elkaar in contact te blijven en afspraken te maken over het surfen. De jeugdcommissie gebruikt deze appgroep ook voor mededelingen. Mededelingen en informatie die ook van belang is voor ouders doen we via de mail.

Trainingen

  • De trainingen beginnen na de meivakantie en gaan door tot de herfstvakantie. 
  • Tijdens schoolvakanties zijn in principe geen trainingen.
  • Je kan gebruik maken van boards en zeilen van de club. Maar natuurlijk mag je ook je eigen spullen gebruiken. 
  • Zorg dat je zelf een wetsuit hebt. In geval van nood kan je er altijd eentje van de club lenen, maar in principe heb je een eigen. Een trapeze is niet verplicht, maar ga je wel willen gebruiken. 
  • Er zijn 2 groepen: 15:00 – 17:00 en 17:00 – 18:30

Kosten

Je moet lid zijn van WSCR: 40 euro. Je kan je via de website aanmelden. Deelname Windsurfing Team Reeuwijk: 50 euro. Automatische incasso na aanmelding.

Aanmelden

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.