Over de WSCR

wscr12

Wind Surf Club Reeuwijk is opgericht op 1 maart 1975 en staat ingeschreven bij de Kamer van koophandel te Gouda onder nummer 40464228.

Het bijzonder vormgegeven clubhuis is de trots van onze vereniging en is van alle gemakken voorzien: een gezellige bar, ruime plankenstallingen in verschillende maten en fijne kleedkamers met warme douches. Voor het clubhuis ligt een ruim grasveld waar je je surfspullen prima kunt op- en aftuigen. Het water lonkt! Ons clubhuis grenst aan de surfplas, lekker groot en schoon surfwater.

wscr10WSCR biedt haar leden een gevarieerd aanbod aan activiteiten waaronder surfinstructie volgens het beproefde CWO systeam en surftraining voor gevorderde en wedstrijdsurfers. We organiseren wedstrijden, surfuitstapjes naar groot water, materiaalclinics maar ook activiteiten, die juist niet op windsurfen gericht zijn: snowboarden, mountainbiken, kitesurfen, hardlopen etc. Bij de WSCR is altijd wel iets leuks te doen. Na het surfen kun je je surfplank stallen in jouw plankenstalling en als je gedoucht hebt kun je in de gezellige bar iets eten en drinken. Tegen een gering bedrag kun je ook doordeweeks gebruik maken van de douches.

Wil je meer info over het lidmaatschap van de WSCR, dan kan je dat via deze link vinden.

Wind Surf Club Reeuwijk ligt in het Reeuwijkse Hout, een prachtig natuurgebied met bos, weiden en een hele mooie grote plas met schoon water. Het Reeuwijkse Hout is makkelijk bereikbaar en ligt op nog geen minuut rijden van de afslag Reeuwijk/Bodegraven A12. Er zijn voldoende parkeerplaatsen. Meer info over het Reeuwijkse Hout vindt je op www.heerlijkbuiten.nl .

De surfplas is deel van Natura 2000: een aaneenschakeling van beschermde natuurgebieden. Voor windsurfers betekent dit dat van 1 oktober tot 1 april het achterste gedeelte van de surfplas even geen surfwater is, maar een rustgebied voor bv smienten. Er blijft gelukkig genoeg surf water over om het hele jaar door te kunnen planeren.

WSCR is een club voor en door leden. Een select gezelschap willen we hier in het bijzonder noemen. Het zijn onze ereleden die in de loop van de jaren veel onze club hebben betekend:

altBer van Loon, Sandra Rutjens, Rob de Rooij, Jacques Verstegen, Lucienne Ernst en Marijke Kuijf.

Lid van verdienste: Louis Bresser

 

Openingstijden Clubhuis:

- 1 maart tot 1 november: Zaterdag & Zondag van 12:00 tot 18:00 uur

- 1 november tot 1 maart: Zondag van 14:00 tot 18:00 uur

 

Adres clubhuis: Reeuwijksehoutwal 2, 2811 NW  Reeuwijk

Surflocatie: Plas Broekvelden/Vettenbroek (Reeuwijkse Hout)

Postadres: Postbus 124, 2810 AC Reeuwijk

Telefoon clubhuis: 0182-392276

   wscr6